Timișoara: Doi alcoolici la volan. Au fost prinși de polițiști. Unul avea 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt 0,89 mg/l

În data de 2 decembrie, în intervalul orar 16:00-18:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara și cei ai secțiilor 2, 3 și 5 din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, împreună cu lucrătorii S.A.S. au acționat în municipiu pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

Polițiștii au controlat 192 de autovehicule și au legitimat 214 persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.300 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere.

Totodată, au fost efectuate 93 de testări cu aparatul etilotest, fiind constatate două infracțiuni.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Exemple:

În data de 2 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au depistat, pe strada Canal Bega din municipiu, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotestest a rezultatul o valoare de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 2 decembrie, polițiștii din cadrul Secției 5 Urbană Timișoara au depistat, pe strada Torac din municipiu, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotestest a rezultatul o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole