Timișoara: culturistul Florin Teodorescu a protestat în fața primăriei deoarece va fi evacuat din Sala Olimpia deși recunoaște că nu a plătit chirie de 4 ani

Clubul Sportiv Florin Teodorescu, cunoscut în lumea sportului prin competițiile de culturism, a inițiat o acțiune împotriva autorităților locale care nu sprijină sportul.

Acțiunea a fost organizată, ironic, deși societatea care stă în spatele clubului sportiv a pierdut un proces în luna decembrie cu Primăria Timișoara și trebuie să evacueze holul Sălii Olimpia pe care l-a transformat în sală de sport.  

Respinge cererea de suspendare a executării provizorii a hotărârii judecătorești formulată de apelanta BODY BUILDING FITNESS SRL în contradictoriu cu intimata MUNICIPIUL TIMIŞOARA, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare pentru partea prezentă, respectiv de la comunicare pentru partea lipsă. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Timiș“, se arată în hotărârea Tribunalului Timiș din 12.12.2023

Culmea este că Florin Teodorescu chiar recunoaște că de patru ani folosește spațiul, dar nu plătește chirie.

De la acțiune nu au lipsit membri AUR Timiș care au vrut să confiște acțiunea și să împiedice dialogul dintre părțile implicate.

Astfel că, joi, 18 ianuarie, de la ora 12, mai mulți oameni s-au adunat în fața Primăriei Timișoara. Acțiunea se dorea a fi una de susținere a sportului timișorean.

Sportul este una dintre cele mai importante activități în viața omului, indiferent de vârstă, statut social sau stare de sănătate! Astfel, joi, 18 ianuarie 2024 începând cu ora 12:00 inițiem o acțiune de promovare a sportului timișorean în fața Primăriei Municipiului Timișoara din cauza acțiunilor de-marcate de către actuala administrație locală împotriva sportivilor: distrugerea bazei de canotaj, evacuarea sportivilor din Sala Olimpia, demolarea tuturor bazelor sportive! Vă așteptăm pe toți alături de noi pentru a salva sportul timișorean!”, a fost mesajul organizatorilor pe rețelele de socializare.

Ca de obicei de la protest nu puteau lipsi membri AUR, care au făcut doar scandal.

Aici am venit să am o discuție prietenească, am venit ca prieten al spirtului și a oamenilor care iubesc sportul timișoreni. Cu administrația locală vreau ca să vorbesc amical să nu se strice capital culturismului romanesc la Sala Olimpia, care am făcut-o de 24 de ani statuie impozabilă, nu vreau să se strice ceea ce s-a clădit. (…). În sala Olimpia de 24 de ani 135 de oameni vin gratuit. Eu nu plătesc chiria de patru ani. Pentru că după pandemie nu au mai fost bani și mi-a promis în fiecare zi că vine și îmi face contract. Tot mi-a promis până am ajuns la evacuare. (…). Nicio soluție. Soliția a spus că mă mută în altă parte. Acum am avut la instanță care este și ultima, încă nu am primit termen de evacuare de la instanță și nu este posibil să stricăm ceea ce s-a clădit în 24 de ani. Ceea ce face baschetul, handbalul și celelalte echipe să fac și eu, nu cer alt-ceva nimic”, a spus Florin Teodorescu.

Din partea primăriei, la protest a ieșit în fața instituției, printre vociferările AUR,  viceprimarul Ruben Lațcău.

Noi nu suntem avizabili ISU câtă vreme acea sală funcționează ca sală de sport. Nu este o sală de sport, este un hol modificat de dumneavoastră. Dumneavoastră ați funcționat o perioadă cu contract, iar din 2018, nu mai aveți contract, iar din 2018 dumneavoastră ocupați acel spațiu fără să aveți un contract. În acea locație, noi nu mai putem să închiriem legal. Nu mai putem să vă prelungim contractul pentru acea locație. Nu putem să închiriem holul sălii Constantin Jude pentru a se face în el sală de sport”, a spus Ruben Lațcău.

S.C Body Building Fitness SRL a avut, inițial, un contract de închiriere pe trei ani care a fost, ulterior, prelungit cu încă 15 ani.

Contractul a expirat la data de 31.08.2018, iar din 1 septembrie 2018, societatea chemată în judecată folosește abuziv imobilul situat pe Aleea Ripensia nr. 11.

Valoarea chiriei, începând cu 2006, a fost de peste 1.600 de euro/lună și a inclus utilitățile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole