Timișoara: croat urmărit internațional pentru deturnare de fonduri prins băut la volan pe strada Marginii

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat în trafic la Timișoara un bărbat din Croația care era urmărit internațional.

Astfel, polițiștii de la Rutieră au oprit ieri pentru control pe strada Marginii din Timișoara, un autoturism condus de un cetățean croat, de 54 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că, pe numele acestuia, era emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Croația.

Bărbatul, în calitate de reprezentant legal al unor societăți comerciale, și-ar fi însușit ilegal sume de bani din fondurile societăților în cauză, săvârșind infracțiunea de deturnare de fonduri, prevăzută de legislația din Croația. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind sancționat contravențional, cu 1.305 lei. Totodată, permisul de conducere al acestuia a fost reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile„, transmite IPJ Timiș.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, ulterior fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, în vederea desfășurării procedurilor de predare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole