Timișoara: contractul privind descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei ar putea fi reziliat – progresul este de doar 2% în ultimele trei luni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timişoara, că, deşi nu îşi doreşte, este pregătit de rezilierea contractului pentru cea de-a treia descărcare de pe autostrada A1, prin localitatea Sânandrei, unde constructorul a înregistrat progrese pe şantier de doar 2% în ultimele trei luni.

Pe descărcarea de la Sânandrei, le transmit domnilor (antreprenori străini, n.r.) că un progres de 2% în trei luni nu accept şi le reamintesc ce au păţit cei de la Tirrena Scavi (constructorul de la Centura Sud a municipiului Timişoara, căruia i-a fost reziliat contractul, din motive similare, n.r.). Din câte ştiu, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a înaintat deja documentele pentru certificat negativ. Aviz amatorilor! Nu e treaba mea sa reziliez proiecte, dar nici să fim luaţi de fraieri şi să găsim tot felul de scuze care, unele, sunt inventate. Atrag atenţia, public, că progresul de 2% în trei luni nu este acceptabil. Vom vedea ce se întâmplă în aprilie, început de mai, care este finalitatea„, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Conform contractului, antreprenorul general Todini Costruzioni Generali S.p.A. trebuie să termine anul asta descărcarea de la autostradă, dar stadiul este de circa 20%, iar antreprenorul executant are deja două certificate negative emise de CNAIR, astfel că la a treia „bilă neagră” va fi reziliat contractul şi va fi reluată licitaţia pentru a se finaliza lucrarea, potrivit ministrului Transporturilor.

Valoarea contractului executării acestei lucrări este de 189,5 milioane de lei fără TVA, iar câştigătoare a fost o firmă italiană, singura care a depus oferta în anul 2020, cu o durată de finalizare a proiectului de 24 de luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole