Timișoara: Consilierul local PNL, Ștefan Sandu s-ar putea afla în conflict de interese. Buletin de Timișoara va sesiza Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara va sesiza Agenția Națională de Integritate în cazul consilierului local liberal Ștefan Sandu, fost membru PDL, a cărui soție, Diana Sandu, a fost membru în Consiliul de Administrație al Horticola.

Redacția noastră este în posesia documentelor care arată că în anul 2018 Consiliul Local Timișoara, din care Ștefan Sandu făcea parte, a votat lista finală a membrilor Consiliului de Administrație al societății Horticola. Surpriză. Pe lista viitorilor membrii ai CA s-a regăsit și Diana Sandu, soția consilierului local.

Mai mult, în calitate de ales local, Ștefan Sandu era membru al Adunării generale a Acționarilor(AGA) a Horticola, adunare care lua decizii ce vizau Consiliul de Administrație.

De exemplu, AGA Horticola votează în 2020 Raportul CA privind politica și criteriile de remunerare ale membrilor CA.

Practic, AGA, din care făcea parte Ștefan Sandu, lua decizii prin care erau stabilite indemnizația fixă și remunerația variabilă a soției lui !!!! Ștefan Sandu.

Conform declarațiilor de avere din 2019 și 2020, Diana Sandu a încasat o indemnizație de 20.834 de lei ca membru al CA Horticola, respectiv 21.792 de lei.

Despre afacerile familiei Sandu cu instituția în care ambii erau angajați, Apele Banat, într-un articol viitor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole