Timișoara: compania Hamilton a marcat 10 ani de activitate – în prezent sunt peste 350 de angajați la singura companie din România producătoare de seringi microlitrice și instrumente de precizie ridicată

Hamilton Central Europe, singura companie din România producătoare de seringi microlitrice și instrumente de precizie ridicată, a marcat astăzi, alături de parteneri, primii zeci ani de activitate. Compania cu sediul în Timiș, una dintre cele mai importante în domeniul biotehnologiei, a crescut constant pe parcursul anilor, ajungând să numere în prezent peste 350 de angați, un portofoliu extins de produse și investiții importante pe parcursul anilor sau în derulare.

Cu mare emoție îmi aduc aminte cum am pornit la drum cu o echipă de 10 de colegi, o parte dintre ei fiind încă aici și le mulțumesc. Ne-am propus sa facem lucrurile altfel, la un alt nivel, fiind motivați și ghidați de principii în care credem și acum: dedicarea, implicarea și pasiunea. Ne-am asumat să inovăm și să ducem mai departe povestea seringii microlitrice, pe care fondatorul acestei companii, Clark Hamilton, o inventa în 1946 în modestul său garaj din California.” a declarat Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe.

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în anul 2013, cu un număr de 10 angajați și preluarea producției de seringi microlitrice din Elveția, în România. Acum, compania numără peste 350 de angajați, iar portofoliul de produse include seringi microlitrice, consumabile pentru aparatura medicală din secțiile de terapie intensivă, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii pentru laboratoarele analitice și de cercetare

Deschiderea sediului permanent din Giarmata, Timiș, în anul 2015, a presupus o investiție importantă în spații de birouri și de producție și a marcat începerea unor etape importante în evoluția companiei:

•             2016 – producția de consumabile pentru ventilatoare de asistență respiratorie (Medical) și startul producției de prelucrări mecanice (Mecanică)

•             2017 – înființarea departamentului de cercetare și dezvoltare

•             2018 – producția de ansambluri de cablaje

•             2019 – extinderea activității de producție de consumabile pentru ventilatoare de asistență respiratorie (Medical) și extinderea departamentului de prelucrări mecanice (Mecanică)

•             2022 – productia de prelucrări metalice (Metal Processing)

•             2023 – construirea unei noi clădiri pentru extinderea birourilor și a zonei de producție și depozitare; deschiderea la Timișoara a unui hub global de dezvoltare software.

Acum, după 10 ani, suntem o echipă de peste 350 de colegi, am depășit cifra de afaceri de 50 milioane de euro în anul 2022 și am investit peste 32 milioane de euro, doar în infrastructura de lucru. Și nu ne oprim aici. Continuăm să investim, să inovăm, să producem excelență, alături de partenerii noștri, comunitatea din care facem parte și oamenii care cred că pasiunea lor poate contribui la misiunea noastră, aceea de a îmbunătăți viața oamenilor.” a mai declarat Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe.

Investițiile anunțate anul trecut de elvețienii de la Hamilton pentru fabrica din România, Hamilton Central Europe, au dus la o extindere majoră a clădirii din Giarmata, Timiș, care va fi finalizată la finalul acestui an. Investiția se ridică la peste 30 milioane de euro.

Planurile majore de investiții pentru următorii ani includ și o nouă direcție strategică, aceea de a extinde portofoliul de echipamente și dispozitive de laborator.

Hamilton va deveni un producător important de dispozitive generale de laborator. Hamilton Central Europe a demonstrat în ultimii ani că este mai mult decât capabilă să joace un rol cheie în această strategie: Ne vom extinde semnificativ portofoliul de produse în următorii ani și, prin urmare, vom proiecta, produce și gestiona noi dispozitive de laborator în România. Investiția în noua unitate a fost condiția necesară pentru acest lucru, iar alte investiții în noi produse vor urma.” a declarat Martin Frey, CEO Hamilton, prezent și el la evenimentul aniversar.

Produsele fabricate de Hamilton Central Europe în Timiș, România, sunt utilizate în Europa, Asia și Africa de Sud, în special în laboratoare de cercetare științifică, laboratoare de aplicații analitice.

În calitate de partener OEM, Hamilton oferă posibilitatea de a integra seringi și pompe și de a personaliza platformele de manipulare a lichidelor sau de a proiecta un sistem complet pentru automatizarea fluxului de lucru.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole