Timișoara: Colegiul Ana Aslan va fi modernizat cu fonduri europene – lucrările costă 12 milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara a publicat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a Colegiul Național „Ana Aslan”. Proiectul cu indicatorii și documentația tehnică aferentă va fi supus la vot în plenul Consiliului Local.

La Ana Aslan avem finanțarea asigurată, luna trecută am semnat contractul în valoare de 6 milioane de lei din fonduri PNRR și acum parcurgem una din etapele obligatorii pentru a putea da drumul la licitație și la începerea lucrărilor. Anul acesta avem mai multe lucrări mari de eficientizare energetică pentru a crește confortul copiilor și pentru a reduce cheltuielile la utilități: începem lucrările la Carmen Sylva, Grădinița PP6, Școala 15, construim clădiri noi moderne și termoizolate (de ex. campusul Lenau, Școala 13, Waldorf) și continuăm proiecte mari de reabilitare termică (de ex. Ungureanu, Școala 30). Anul acesta avem bugetați aproape 150 de milioane de lei pentru infrastructura de învățământ din Timișoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

Consiliul Local Timișoara urmează să aprobe, prin hotărâre, documentația și indicatorii pentru obiectivul „Expertiza + DALI + PT realizare șarpantă, reabilitare termică și modificări la corp școală Colegiul Național Ana Aslan”.

Realizarea lucrărilor de intervenție are ca scop reducerea consumului de energie finală prin creșterea performanței energetice a clădirii, în urma refacerii izolației termice, a utilizării resurselor de energie regenerabilă și monitorizării consumurilor de energie. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare, modernizare și recompartimentare funcțională a spațiului.

Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a podului, înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apei pluviale, refacerea instalațiilor termice, electrice și sanitare, înlocuirea tâmplăriei, montarea de becuri economice.

Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) a fost realizată de societatea BAU Proiect SRL. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vor fi demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construire și contractarea lucrărilor de execuție.

Odată contractată execuția, durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni. Valoarea estimată a investiției este de 11.704.502,38 lei (TVA inclus). Primăria Timișoara a contractat o finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de 6.402.703 lei (TVA inclus) pentru acest obiectiv.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole