VEST: profesorii au iești din nou în stradă – “Popor needucat, masă de manipulat“ – “Şcoala de azi este România de mâine“

Peste 1.000 de membri ai Sindicatului Democrat din Învăţământ (SDI) Arad protestează, joi, în centrul municipiului Arad, ei pornind şi într-un marş spre Prefectură, ceea ce a determinat autorităţile să închidă traficul rutier pe trei artere principale.

Participanţii şi-au dat întâlnire pe platoul din faţa Casei Sindicatelor, de unde au plecat prin centrul oraşului spre Prefectură, urmând să picheteze instituţia timp de o oră.

Greva din educaţie continuă din cauză că la aproape trei săptămâni de la declanşare încă nu există garanţii în privinţa revendicărilor federaţiilor sindicale de la nivel naţional. În Arad, încă participă la grevă 70% din salariaţii din învăţământ„, a declarat preşedintele SDI Arad, Dănuţ Ieneşescu.

Manifestanţii poartă în mâini pancarte cu mesaje precum „Şcoala de azi este România de mâine”, „Popor needucat, masă de manipulat”, „Rezistăm! Existăm! Pentru drepturi noi luptăm!”, „33 de ani de neputinţă, de minciuni şi umilinţă” sau „Scurt şi la subiect: Guvern incompetent!”.

Am ieşit în stradă pentru că sunt debutant şi viitorul meu nu arată bine. Greva asta prelungită mă afectează la salariu, nefiind plătită, dar asta mi se pare irelevant, lupt pentru schimbare, pentru viitor, pentru ceea ce alţii numesc ‘România educată’. Nu am mari speranţe, dar merită încercat„, a spus o participantă.

Un alt dascăl prezent la marş s-a declarat dezamăgit că „guvernanţii doar promit, dar nu realizează nimic”.

Marşul afectează circulaţia rutieră pe strada Corneliu Coposu şi pe bulevardul Revoluţiei, pentru că protestatarii merg pe partea carosabilă. Comisia de Sistematizare a Circulaţiei a aprobat închiderea circulaţiei şi pe strada A. D. Xenopol, unde se află Prefectura.

SDI Arad a organizat un protest de stradă şi în 26 mai, la care au participat peste 800 de membri şi susţinători ai profesorilor, între care elevi şi părinţi.

În judeţul Arad există aproximativ 6.000 de angajaţi în sistemul de educaţie, din care 90% sunt membri ai SDI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole