Timișoara: Colectarea gunoiului se scumpește cu 1 leu/persoană/lună – majorarea impusă de o asociație satelit a CJ Timiș

Consiliul Local a aprobat o creștere a tarifelor practicate de Retim, atât în Timișoara, cât și în localitățile periurbane.

Astfel, colectarea gunoiului din zona 1, va fi mai scumpă cu aproximativ 1 leu/persoană/lună în mediul urban și aproximativ 50 de bani/persoană/lună în mediul rural.

Potrivit primarului Dominic Fritz, scumpirile nu puteau fi evitate.

“Acest contract nu îl gestionăm noi, ci este gestionat prin ADID Timiș, și toate localitățile din această zonă trebuie să actualizeze aceste tarife, e prevăzut în contract, am încercat și să vedem dacă putem să evităm, dar nu se poate, dar repet, nu noi avem această relație contractuală, ci îl gestionăm prin Agenția de Dezvoltare Intercomunitară, a spus Domini Fritz în cadrul ședinței de plen.  

Consiliul Local a mai aprobat ajustarea tarifelor pentru salubritatea stradală, percepute de firma Bratner, după ce, într-o ședința anterioară a picat la vot.

Reamintim că Buletin de Timișoara a dezvăluit cum “O firmă de avocați care îl apără pe Alin Nica a primit un contract de 100.000 de lei de la o asociație satelit a CJ Timiș“, este vorba chiar despre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), care la nivel executiv este condusă de un membru PSD.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole