Timișoara: circa 1.300 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier nou – investiția se ridică la 17.5 milioane de euro și este cel mai mare proiect de dotare a școlilor timișorene

Primăria Timișoara a câștigat o finanțare pentru dotarea a 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT.

Proiectul a fost depus pentru o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de 17,5 mil euro (TVA inclus).

Gata cu mobilierul vechi din școli. A fost semnat contractul de finanțare cu care schimbăm tot ce înseamnă bancă, dulap sau scaun mai vechi de 5 ani din sălile de clasă. Inclusiv echipamentele IT. Este cel mai mare proiect de dotare al școlilor timișorene. 17,5 milioane de euro prin PNRR cu care modernizăm 1.300 de clase“, arată municipalitate.

Astfel, 1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, venind fie în completarea celui necesar, fie pentru schimbarea celui existent și degradat (scaune, bănci, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori și materiale didactice); 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică și 40 de laboratoare de știință multidisciplinară vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea claselor în format virtual și cu echipamente moderne; finanțarea vizată cuprinde, de asemenea, dotarea cu mobilier specific și echipamente digitale a 29 de cabinete didactice, 50 de cabinete psihopedagogice și 27 de săli de sport. 11 ateliere de practică de la școli cu profil tehnologic vor beneficia de materiale și echipamente de specialitate.

Valoarea totală a proiectului este de 86.339.577,59 lei (TVA inclus).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole