Timiș: 169 de școli și grădinițe din 189 participă la greva generală – profesorii sunt obligați să meargă la serviciu

Ministerul Educaţiei anunţă, luni, că se lucrează la actele normative care să permită salarizarea personalului nedidactic conform cu grilele din legislaţie, care ar însemna o creştere de 9%. De asemenea, se vor acorda stimulente pentru profesorii debutanţi şi pentru cei din zone defavorizate.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală ”ALMA MATER” anunţă, luni, că au respins ”aşa-zisa ofertă a Guvernului României”.

NU avem nevoie de ajutoare sociale! NU suntem asistaţi social! AVEM nevoie de salarii decente! NU am decis să facem grevă peste noapte! NU facem jocuri politice! ESTE greva oamenilor şcolii, este greva celor peste 200.000 de angajaţi din învăţământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: AŞA NU SE MAI POATE”, au transmis sindicaliştii.

La nivelul județului Timiș sunt în grevă generală 169 de școli și grădinițe dintr-un total de 189 de unități.

Potrivit liderului sindical Virgil Popescu profesorii sunt obligați să meargă la serviciu, însă vor sta în cancelarie și doar cei care nu participă la protest țin cursuri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole