Timișoara: cetățenii au ocazia să decidă cum să fie investiți o parte din bani în beneficiul comunității – primăria selectează membri externi pentru bugetarea participativă   

Locuitorii Timișoarei sunt din nou invitați să participe activ la guvernarea orașului și la stabilirea priorităților pentru cheltuirea unei sume de 4 milioane de lei din bugetul local.

Prin depunerea de proiecte, contribuții la propunerile depuse de alte persoane prin întrebări, sugestii, completări și vot, timișorenii au ocazia de a decide cum să fie investiți acești bani în beneficiul comunității.

Primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ și invită cetățenii implicați civic să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00“, se arată într-un comunicat de presă.

Comisia de Buget Participativ monitorizează desfăşurarea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia, verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite, coordonează, împreună cu specialiști din primărie, analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile, anunță public proiectele care vor intra în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare, centralizează și publică informațiile privind implementarea acestora și evaluează campania.

Detalii cu privire la condițiile de participare, atribuțiile comisiei, precum și formularul de înscriere, se găsesc aici:https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/selectie-comisie.

Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale active în zonă, școli, alte instituții etc.) este de a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin promovarea campaniei mai ales în mediul fizic, organizarea și facilitarea a 2-3 întâlniri în cartiere cu cetățeni interesați să depună propuneri în cadrul campaniei. Scopul este ca mesajul campaniei să ajungă cu precădere la cetățenii neconectați digital, dar și la alte grupuri (de ex. persoane vârstnice, persoane cu dizabilități).

Detaliile cu privire la condițiile de participare, atribuțiile partenerilor, precum și formularul de înscriere, se află aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/selectie-parteneri.

Campania „Timișoara decide!” este o inițiativă anuală a Municipiului Timișoara, prin care se urmărește identificarea proiectelor de interes local iniţiate de cetăţeni şi care pot fi asumate de Primăria Municipiului Timişoara, fiind un pas important în implementarea procesului complex de guvernare deschisă.

Regulamentul privind implementarea Bugetului Participativ în municipiul Timișoara, pe anul 2024, poate fi consultat aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/regulament.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole