Timișoara: celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu poate fi auzită pe scena Filarmonicii Banatul – concert extaordinar Alexandru Tomescu și Adela Liculescu, pe 1 iulie

O scrisoare muzicală de dragoste pentru Timișoara din partea Turneului Stradivarius, ediția „In the Mood for Love”

Dragă Timișoara,

Știi doar că protagonistul Turneului Stradivarius te iubește, doar îi găzduiești cariera universitară. Predă la Facultatea de muzică și teatru într-una din cele mai frumoase piețe ale tale. Dar e poate momentul unei reîndrăgostiri și credem că asta se va întâmpla odată ce

Alexandru Tomescu și Adela Liculescu vor urca pe scena Filarmonicii “Banatul” pe 1 iulie.

Va fi o întâlnire pe care n-o vom uita niciodată, care va răsuna peste ani și ani pe acordurile inegalabilei viori Stradivarius Elder-Voicu acompaniată grandios la pian.

„De câte ori nu am simțit că în fața trăirilor noastre cele mai înalte, mai intime, pe scurt – în fața iubirii adevărate, cuvintele noastre devin neputincioase, incapabile să zugrăvească tot ceea ce simțim? Cred că muzica oferă și aici un posibil răspuns, un limbaj care se adresează direct sufletului, reușind să exprime inexprimabilul. Vreau să vă asigur că lucrările pe care vi le propun în programul acestui turneu reprezintă doar o mică parte, chiar una infinitezimală din tot ce înseamnă muzica legată de iubire. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, toată muzica vorbește despre iubire, în cele mai spectaculoase si neașteptate feluri. Dacă îl pot parafraza pe Marin Preda, dacă – iubire nu e, atunci nici muzica nu-și mai are rostul…  Mă simt foarte privilegiat să o am alături de mine în această călătorie muzicală, fascinantă pe pianista Adela Liculescu – un artist de o sensibilitate remarcabilă, alături de care voi da viață lucrărilor semnate de Kreisler sau Massenet”, mărturisește Alexandru Tomescu.

Vom aduce împreună în dar publicului muzica inegalabilă a lui Edward Elgar, „Salut d’amour”, o piesă care îmbină virtuozitatea cu pasiunea, o declarație de dragoste în sine, transpusă în limbajul universal al muzicii. Sau minunata Sonata în La Major de César Franck, o compoziție vibrantă, plină de căldură și afecțiune, acest cadou atât de special compus de Franck în 1886 pentru violonistul de 28 de ani Eugene Ysaye la nunta acestuia cu Louise Bourdeau de Courtrai.

Te invităm să ni te alături în această călătorie muzicală! Promitem că acest concert va fi o celebrare a tinereții și a frumuseții care se va ridica la nivelul tău de Capitală a culturii și chiar îl va eleva, dar și un spectacol ce îmbină emoția sunetelor cu povestea de dragoste ce există între artiști și orașul care-i primește cu brațele deschise.

Cu dragoste și drag, Turneul Stradivarius, ediția „In the Mood for Love”

Recomandările noastre

Cele mai citite articole