Timișoara: caz halucinant în centrul orașului – primăria a dezafectat o “parcare privată“ construită ilegal pe domeniul public – cetățenii din zonă au construit un gard și porți de acces

Primăria Timișoara a desființat îngrădirea ilegală din zona centrală a orașului. Zona a revenit în domeniul public și va putea fi folosită de toți șoferii.

Primăria Municipiului Timișoara a demarat astăzi acțiunea de desființare a construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public, pe terenul aferent imobilului de pe Bulevardul Republicii, nr. 10 (colț cu strada Paris), chiar în zona centrală a orașului.

Terenul a făcut și face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fără drept și autorizație un gard împrejmuitor și porți de acces, transformând ilegal domeniul public în parcare privată. În anul 2022, a fost emisă Dispoziția Primarului Municipiului Timișoara, prin care se dispune desființarea pe cale administrativă a construcțiilor ilegale, pe cheltuiala Asociației de Proprietari din imobilul de pe str. Republicii, nr. 10. Reprezentanții Asociației nu au pus în aplicare dispoziția și au solicitat în instanță suspendarea dispoziției. Tribunalul Timiș a respins cererea de suspendare formulată de Asociația de Proprietari, în luna iunie 2023. În consecință, Primăria Municipiului Timișoara a trecut la aplicarea prevederilor dispoziției, de desființare a construcțiilor ilegale de pe terenul menționat, iar cheltuielile vor fi suportate de Asociația de Proprietari“, arată Primăria Timișoara.

Potrivit municipalității, acest spațiu va fi predat către TIMPARK, în vederea amenajării unei parcări publice, atât de necesare în zona centrală și în vecinătatea Spitalului de copii. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole