Timișoara: bolnavii de cancer beneficiază de un RMN de ultimă generație pentru diagnosticare la Centrul OncoHelp – permite obținerea de imagini clare și detaliate pentru o perspectivă mai profundă

Diagnosticarea precoce și precisă reprezintă un element crucial în gestionarea și tratamentul pacienților oncologici.

Introducerea în dotarea Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a unui aparat de rezonanță magnetică (RMN) de ultimă generație marchează un pas important în direcția asigurării unei diagnosticări de calitate superioară, având un impact semnificativ asupra evoluției bolii și calității vieții pacienților.

Un diagnostic precoce oferă pacienților șansa de a începe tratamentul în stadiile incipiente ale bolii, când opțiunile terapeutice sunt mai variate și mai eficiente. RMN-ul de 1,5 Tesla, dotat cu tehnologie avansată, permite obținerea de imagini clare și detaliate pentru o perspectivă mai profundă asupra structurilor anatomice și eventualelor modificări patologice.

Echipamentul de rezonanță magnetică de 1,5 Tesla deține o tehnologie care se pliază pe anatomia și fiziologia fiecărui pacient, oferind imagini clare și precise ale organelor examinate. Acest lucru se poate obține într-un timp mai scurt decât cu alte sisteme de rezonanță magnetică. Cu ajutorul acestui tip de magnet, examinările se vor efectua în respirație liberă, chiar și în momentul administrării de substanță de contrast, lucru extrem de util în cazul pacienților tarați. Aparatul permite totodată corecția mișcărilor, permite utilizarea de tehnici de îmbunătățire a imaginilor, dar și o scurtare a timpului de achiziție a imaginilor cu până la 40%, accelerând astfel fluxul de lucru”, spune Valeriu Borugă – manager Asociația OncoHelp- Centrul de Oncologie OncoHelp.

Pe timpul tratamentului, investigațiile imagistice periodice sunt esențiale pentru monitorizarea evoluției bolii și a răspunsului la terapie. Precizia în detectarea schimbărilor la nivelul țesuturilor sau organelor ajută la ajustarea rapidă a planului terapeutic pentru a asigura cea mai eficientă abordare.

Imaginile precise reduc riscul diagnosticelor incorecte, fie ele fals-pozitive (indicând o problemă care nu există) sau fals-negative (neindicând o problemă reală). Acest lucru este important pentru a evita erorile și pentru a oferi pacienților un răspuns clar cu privire la starea lor de sănătate.

Investiția în tehnologii de vârf reflectă angajamentul nostru pentru oferirea celor mai bune condiții de diagnostic și tratament. Un diagnostic precis nu este doar un prim pas esențial, ci și fundamentul unei strategii terapeutice personalizate și eficiente. Prin utilizarea acestui echipament de ultimă generație, Asociația OncoHelp reafirmă misiunea sa de a furniza servicii medicale oncologice la standarde înalte, punând în centrul atenției pacientul și îmbunătățind calitatea actului medical. Aparatul de tip RMN este ultima piesă care lipsea pentru a putea asigura atât diagnosticarea, cât și tratamentul pacienților oncologici”, spune Valeriu Borugă – manager Asociația OncoHelp- Centrul de Oncologie OncoHelp.

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp are acum în dotare un RMN, două computere tomograf, unul pentru diagnosticare, iar cel de-al doilea pentru simulare, și un ecograf performant, iar în ceea ce privește partea de terapie, vorbim de trei acceleratoare liniare, iar în perioada următoare va fi achiziționat și cel de-al patrulea accelerator, Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp devenind astfel singurul spital din vestul României cu patru asemenea aparate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole