Timișoara: bărbat amendat cu 45.000 de lei după ce a abandonat deșeuri pe un teren al CFR

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat astăzi o sancțiune, în valoare de 45.000 de lei, unui bărbat care a abandonat deșeuri pe un teren administrat de Compania Națională de Căi Ferate, pe Aleea Ceferiștilor.

Bărbatul a fost observat de personalul Gării de Sud, dar și de unii cetățeni din zonă, care au sesizat Poliția Locală în vederea identificării acestuia. Drept urmare, prin mijloace specifice, polițiștii locali au reușit să îl depisteze pe bărbatul în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care a abandonat deșeurile în data de 13 iunie 2023, deplasându-se cu o autoutilitară la care a și acoperit numerele de înmatriculare, crezând astfel că nu va fi prins. Pus în fața faptului împlinit, bărbatul a recunoscut ca el este cel care a abandonat gunoaiele în locația respectivă, în urma unor lucrări de amenajare efectuate la un imobil de pe strada Bujorilor. Datele sale vor fi transmise reprezentanților CFR în vederea acționării în instanță pentru recuperarea prejudiciului rezultat ca urmare a igienizării locației. Există indicii conform cărora un autovehicul asemănător a mai abandonat deșeuri în aceeași zonă și cu alte ocazii„, transmite Poliția Locală Timișoara.

Polițiștii locali reamintesc că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 30.000 și 45.000 lei.

Acțiunile de verificare și identificarea a celor care nu respectă legislația referitoare la protecția mediului continuă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole