Timișoara: amplă acțiune de eliberare a locurilor de parcare – 13 locuri eliberate într-o singură zi – 9 erau ocupate de mașini abandonate, iar restul de autovehicule parcate neregulamentar

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat că 13 locuri de parcare au fost eliberate într-o singură zi.

Oficialul municipal a precizat că 9 erau ocupate de mașini abandonate, iar restul de autovehicule parcate neregulamentar.

Pe străzi sau pe trotuare, mai găsim zeci de mașini cu roți dezumflate, țevi de eșapament căzute sau ruginite. Evident, nu le-a mai pornit nimeni de luni de zile. Intervenim prin intermediul Timpark pentru a elibera locurile de parcare ocupate de mașini care nu au mai fost mișcate de cel puțin jumătate de an. Sunt ridicate, de asemenea, mașinile care parchează neregulamentar. Zilnic primim sesizări de la cetățeni pentru alte mașini abandonate.  Pentru a descuraja șoferii să își recupereze rablele și să ocupe din nou locuri de parcare, vom propune în Consiliul Local majorarea sumei ce trebuie achitată pentru a intra în posesia mașinii, după ce a fost ridicată de echipele Timpark. Acum achită doar 250 de lei. O sumă prea mică. E încurajator, totuși, faptul că mai mulți șoferi au optat pentru programul Rabla Local. Au fost înscrise aproape 1.400 de mașini mai vechi de 15 ani. S-au semnat și primele contracte și urmează altele“, a declarat Ruben Lațcău.

Potrivit primăriei, în total, sunt 5 autoutilitare pentru ridicarea mașinilor, iar programul este de luni până vineri, între orele 8 și 16.

Puteți face sesizări la Poliția Locală, la numerele de telefon: 0256 246 112 și 0256 968.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole