Timișoara: amenzi de 20.000 de lei pentru o persoană care încărca într-o camionetă resturi de materiale din construcții – deșeurile proveneau din amenajarea unui garaj din zona Lipovei

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali  pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă  încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții.

În urma verificărilor a fost identificată persoana care a colectat deșeurile, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Totodată, polițiștii locali au identificat și deținătorul deșeurilor, care a fost și el sancționat cu amendă de 10.000 lei, conform OUG 92/2021, pentru predarea acestora unui operator neautorizat. Ambele sunt persoane fizice, iar resturile erau rezultate din debarasarea unui garaj din zona Lipovei. Ca măsură complementară s-a dispus predarea deșeurilor către un operator autorizat. Atragem atenția pe această cale celor care efectuează diferite amenajări să nu recurgă la astfel de practici, deoarece există riscul ca operatorii neautorizați să abandoneze deșeurile în locuri în care acest lucru nu este permis, formându-se rampe clandestine de deșeuri, care afectează mediul înconjurător. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat, anul acesta, pentru abandon deșeuri, inclusiv resturi de la amenajări, construcții sau predarea către operatori neautorizați un număr de 54 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 469.000 lei, atât conform HCL 393/2023 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Timișoara, cât și conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor“, a transmis Poliția Locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole