Timișoara: amenzi de 105.000 de lei unor persoane care au abandonat deșeuri din construcții pe șantierul Centurii de Sud în zona Giroc și pe Drumul Boilor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat astăzi trei sancțiuni în valoare totală de 105.000 lei unor persoane care nu au respectat legislația referitoare la depozitarea și predarea deșeurilor.

În fapt, polițiștii locali au constatat, în urmă cu câteva zile, că în zona intersecției centura Timișoarei cu Drumul Boilor se află abandonată o cantitate considerabilă de deșeuri provenind din construcții și reciclabile. În urma verificărilor specifice au fost identificate două persoane fizice care au abandonat acolo deșeurile, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 45.000 de lei fiecare, conform OUG 92/2021. În urma investigațiilor s-a stabilit că deșeurile au fost preluate de pe un șantier de pe raza localității Giroc, fiind identificat și deținătorul acestora. Drept urmare, polițiștii locali l-au sancționat și pe reprezentantul șantierului cu o sancțiune de 15.000 de lei, pentru predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform aceluiași act normativ, dispunând totodată, ca măsură complementară, colectarea deșeurilor și predarea acestora unui operator autorizat“, a transmis Poliția Locală.

Poliția Locală atrage atenția că astfel de obiceiuri, respectiv predarea deșeurilor unor persoane neautorizate, care le abandonează mai apoi pe terenuri virane sunt în atenția noastră, fiind aplicate sancțiuni drastice pentru nerespectarea prevederilor legale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole