Timișoara: amendă de 60.000 de lei pentru o firmă de pe strada Stan Vidrighin pentru abandonarea deșeurilor – gunoaiele au fost lăsate pe splaiul Nicolae Titulescu

Primăria Municipiului Timișoara, prin Poliția Locală, continuă să aplice sancțiuni severe pentru nerespectarea regimului deșeurilor.

Astfel, o societate comercială care își desfășoară activitatea pe str. Stan Vidrighin a fost identificată ca fiind responsabilă pentru abandonarea deșeurilor pe spl. Nicolae Titulescu.

Societatea, având ca obiect de activitate confecționarea de încălțăminte, a fost sancționată cu amendă de 60.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92 din 2021, privind regimul deșeurilor. De asemenea, polițiștii au dispus și măsura prin care contravenientul este obligat să igienizeze locația și să predea deșeurile unui operator autorizat. După control, firma a achitat amenda și a asigurat ridicarea deșeurilor și predarea lor în vederea eliminării“, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit municipalității, în 2023, Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat 1131 de sancțiuni contravenționale, în valoare 2.908.650 lei. Tematicile de control vizează abandonul deșeurilor, respectarea normelor legale pentru activitatea pe șantiere, colectarea selectivă, terenuri virane, gestionarea deșeurilor, contracte de salubrizare, neîntreținerea curățeniei la locurile de precolectare a deșeurilor.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 36 vizează nerespectarea regimului deșeurilor, iar valoarea amenzilor aplicate este de 785.000 lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole