Timișoara: alți 29 de kilometri de rețea de termoficare vor fi modernizați – cu fonduri europene sau guvernamentale

Primăria Timișoara lansează licitația pentru proiectare (faza SF) pentru reabilitarea a încă 29 de kilometri de rețea de termoficare

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare. Anunțul a fost publicat pe sistemul electronic de achiziții publice.

Din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată. În ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de rețea și mai avem încă trei din actuala etapă. Pregătim următoarea investiție majoră pentru rețeaua de termoficare, adică modernizarea a încă 29 de km de rețea, veche și uzată, care iarnă de iarnă ne produce zeci de avarii, adică bani cheltuiți în plus și disconfort în casele abonaților Colterm”, transmite primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Potrivit viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, proiectul va fi depus spre finanțare fie la Ministerul Dezvoltării pe fondul termoficarea, fie se va încerca atragerea de noi fonduri europene.

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Termenul de depunere al ofertelor este 01.11.2022

Consiliul Județean Timiș amendat pentru lipsa deszăpezirii – firma care trebuia să deszăpezească aparține tatălui consilierei personale a șefului CJ Timiș și încasează peste 50 de milioane de lei – drumurile județene conduse de un fost militar, specialist în transfuzii sanguine

Buletin de Timișoara a arătat marți cum administrația PNL a CJ Timiș a fost luată prin surprindere de zăpezile anunțate de o săptămână și care…surpriză… chiar au căzut în ultimele…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole