Timișoara alături de orașe din SUA, Israel și Canada, într-un program internațional. Participă un consilier al primarului

Timișoara a fost inclusă într-un program internațional de guvernanță participativă, alături de orașe din SUA, Israel, Canada, Nepal și Argentina.

Programul intitulat „Open Data Policy Lab – City Incubator”, este un program de suport pentru proiectele de digitalizare ale orașului, și este realizat cu ajutorul Facultății de Inginerie din New York.

“Prin participarea la acest program vom crește calitatea actului de guvernare și implicarea cetățenilor pe baza principiilor guvernării deschise: transparență decizională, informarea legată de consultările publice, responsabilizarea primăriei față de cetățeni. Timișoara este reprezentată de Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pe probleme de Smart City și Transformare Digitală“, transmite Primăria Timișoara.

Programul se derulează în perioada 20.09.2021 – 20.03.2022, iar până la finalul acestuia, Timișoara va avea un Plan de Acțiune Locală pentru guvernare deschisă, prin care să implementeze bunele practici învățate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole