Timișoara: 95 de bicicliști și 2 trotinetiști amendați în urma unei razii – au fost retrase și 9 permise de conducere

În data de 02.08.2022, în intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-19:00, polițiștii Biroului Rutier și cei ai secțiilor urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, împreună cu reprezentanți ai Direcției Poliției Locale Timișoara au acționat în municipiul Timișoara pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști, creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au controlat 168 de autoturisme și au legitimat 225 de persoane, fiind efectuate 38 de testări cu aparatul etilotest și 6 testări cu aparatul DrugTest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40.392 de lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R.

Dintre acestea, 95 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și 2 conducătorilor de trotinete electrice.

De asemenea, au fost retrase 9 permise de conducere.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să se asigure corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când acesta frânează brusc.

În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole