Timișoara: 86 de locuri de parcare, spații verzi și alei au luat locul unui teren dezafectat din zona Girocului – arcarea a fost realizată cu dale înierbate

În timp record, Primăria Municipiului Timișoara a transformat în parcare un teren dezafectat din zona Girocului, care a fost plin cu ruine ale unor clădiri, iar timișorenii vor putea folosi parcarea cu 86 locuri, de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului.

Până acum 2 luni aici era un loc pe lângă care nu îți făcea nicio plăcere să treci. Câteva clădiri abandonate și deja în stare avansată de degradare și mult gunoi. Am avut mai multe discuții cu cei care locuiesc în zonă și am amenajat acest loc ținând cont de ce ne-au cerut. Mă bucur că am putut să transformăm această zonă într-un spațiu modern. Am finalizat prima etapă, iar în zilele următoare vom amenaja spațiul verde și vom planta arbori”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Parcarea a fost realizată cu dale înierbate, permeabile, de beton pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și este prevăzută cu sistem de iluminat. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării au fost realizate din mixtură asfaltică.

În perioada imediat următoare, vor fi plantați 27 de arbori mari care vor asigura umbră pentru zona de parcare. Pentru plantarea arborilor – stejar, acer, frasin și liquidambar – accesul în parcare va fi restricționat temporar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole