Timișoara: 53 de migranți descoperiți hoinărind prin oraș – sunt din Bangladesh și India

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat, pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, mai multe acțiuni independente și în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI, în urma cărora au depistat, pe raza municipiului Timișoara, cincizeci și trei de cetăţeni străini care nu îți justificau prezența în zonă.

În data de 04.08.2022,  poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Timişoara și Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru solicitanții de Azil Timișoara au desfăşurat pe raza municipiului Timişoara, acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale ale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunilor, în mai multe locaţii din municipiu, au fost identificaţi cincizeci și trei de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa pe raza județului Timiș.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, majoritatea având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră i-au îndrumat pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi.

Totodată, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara derulează verificări pentru persoanele care nu deţineau documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat, cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI , de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza județului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole