Timișoara: 43 de bicicliști au fost amendați într-o acțiune tip “Blitz“ – pentru nedotarea bicicletelor și traversarea străzii prin loc nepermis

În data de 05.01.2023, intervalul orar 09:00-12:00 și 15:00-19:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat o acțiune tip “Blitz”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane din Timișoara și polițiști din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, în vederea reducerii victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete și în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii au controlat 92 de autovehicule și au legitimat 131 de persoane, dintre acestea 50 fiind bicicliști. Au fost efectuate 18 testări cu aparatul etilotest.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.690 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 43 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

Sancțiunile bicicliștilor au fost aplicate pentru traversarea străzii prin loc nepermis, nedotarea bicicletelor și lipsa documentelor asupra conducătorilor de biciclete.

Au fost reținute 5 permise de conducere (1 pentru neacordarea priorității pietonilor, 1 pentru nerespectarea culorii semaforului, 1 pentru neacordarea priorității vehiculelor și 2 pentru alte abateri) și retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de activități pentru responsabilizarea tuturor participanților la trafic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole