Timișoara 2023 – peste 2.000 de tineri au sărbătorit deschiderea Capitalei Culturale Europene în Campusul Universității Politehnica

Campusul Universității Politehnica a fost acaparat de peste 2.000 de oameni care și-au dorit să sărbătorească într-un mod inedit deschiderea programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”

Parte din programul oficial al weekendului de deschidere, finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, evenimentul „TakeOver” a fost o invitație către studenți, tineri, dar și întreg orașul, de a celebra Capitala Culturală într-un mod nonconformist. Sub forma unui festival de mici dimensiuni, 3 locații din campusul Universității Politehnica Timișoara au găzduit sâmbătă seara 7 DJ, dintre care unul din Cipru, un respectat artist de la București, 2 studenți ai universității, și 3 timișoreni apreciați pentru stilul lor muzical. Spațiile s-au dovedit a fi neîncăpătoare, organizatorii estimând că peste 2.000 de persoane s-au plimbat prin campusul UPT, câteva venind încă de dinaintea orei anunțate pentru începere, pentru a se asigura că vor prinde un loc la petreceri.

Moto-ul Capitalei Culturale, respectiv „Shine your light! Light up your city!”, a fost materializat sub forma unei instalații luminoase, fiind una dintre atracțiile serii. Aproape 3 kilometri de LED-uri și ghirlande luminoase au marcat un traseu vizual care a ghidat publicul de la o scenă la alta, dându-le șansa de a explora campusul UPT cum nu a mai fost posibil până acum.

Printre participanți s-au numărat atât studenți ai tuturor celor 4 universități din oraș, cât și cadre didactice, absolvenți politehniști, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și ai mediului de afaceri, dar și turiști sosiți în oraș pentru ceremonia de deschidere. Evenimentul a creat un context unic în orașul de pe Bega, prin care persoane din medii complet diferite au celebrat împreună, s-au exprimat liber și au lăsat prejudecățile deoparte.

Ne-am dorit să organizăm un eveniment atipic, deschis pentru tot orașul, în care participanții să se manifeste în voie, indiferent de gusturile muzicale sau diferențele dintre ei. Suntem impresionați de reacția publicului, de copleșitoarele mesaje de apreciere și ne bucurăm că pe întreaga durată nu am avut parte de niciun eveniment neplăcut. Așa arată Timișoara în care noi tinerii ne dorim să trăim și suntem mândri că am putut crea această atmosferă în incinta universității noastre”, transmite Alexandru Luca, membru în Liga AC, coordonatorul proiectului.

Mă bucur enorm de acest extraordinar eveniment, organizat de studenții noștri, care a reușit să stârnească reacții pozitive așa puternice în rândul comunității locale. Pe lângă faptul că a marcat deschiderea oficială a Capitalei Culturale, evenimentul a subliniat exact spiritul platformei <<UPT Campus Creativ>> pe care am lansat-o cu câteva zile în urmă. Politehnica își dorește un campus deschis, sustenabil, incluziv, care încurajează inovația și care reprezintă un motor de dezvoltare, nu doar al Timișoarei, ci al întregii regiuni. Prin această platformă percepem campusul mai departe de spațiul fizic, de clădiri, și propunem o abordare holistică, cu tot ceea ce înseamnă atmosferă, comunitate  și valori. Încă din 2020 vorbim despre <<Politehnica noului secol>> și ne bucurăm că în sfârșit orașul, în totalitatea lui, percepe și apreciază această deviză”, transmite conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Evenimentul a fost organizat de Liga AC împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara și Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică.

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole