Timișoara: 11 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată

Procurorul DIICOT Timişoara a dispus, miercuri seara, reţinerea pentru 24 de ore a 11 bănuiţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată, în urma percheziţiilor efectuate dimineaţa, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara.

În urma descinderilor, au fost descoperite şi ridicate 1 kilogram de canabis, 800 de grame de haşiş, 70 de grame de cocaină, 20 de grame de cristal, două cântare electronice şi două grindere. De asemenea, au mai fost descoperiţi şi ridicaţi 1.500 de euro şi 18.100 de lei, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Joi, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunerea de arestare preventivă a celor 11 bănuiţi reţinuţi, precum şi a altor două persoane, în prezent arestate în altă cauză.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT Timişoara au efectuat, miercuri, 15 percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată.

S-a reţinut că începând cu anul 2021, o reţea formată din cetăţeni români şi străini (tunisieni, înmatriculaţi la studii superioare în România) ar fi comercializat direct sau prin intermediari droguri de risc şi mare risc (canabis, cocaină, ecstasy, 3-CMC, amfetamină, ketamină, LSD), pentru sume cuprinse între 100 şi 1.000 de lei.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole