Timiş: Zeci de elevi şi cadre didactice, pozitivi la SARS-CoV-2

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a anunţat că rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în creştere atât în rândul şcolarilor, cât şi în cel al personalului angajat, 13 elevi prezentând, luni, testul de salivă pozitiv.

„Va mai dura până aflăm confirmarea/infirmarea prin RT-PCR, deoarece Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Timiş este foarte aglomerat. 47 de elevi sunt, până acum, cu test RT-PCR pozitiv (au avut simptome). De asemenea, 20 de persoane din rândul angajaţilor din şcoli au fost pozitive, din care 17 cadre didactice, un director adjunct, un angajat personal auxiliar şi un angajat personal nedidactic. În concluzie, rata de infectare este în creştere”, a anunţat inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Hogea.

Totodată, la Liceul Teologic Baptist din Timişoara s-a trecut în sistem de predare online, întrucât sunt cazuri de elevi în clase cu teste de salivă pozitive.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a informat, luni, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 328 cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, din care un cadru medical, 55 de minori şi 188 în Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole