Timiș: zece cetățeni din Bangladesh prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, la Lunga

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Lunga au depistat două grupuri, formate din zece cetățeni din Bangladesh, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia. Toți aveau vize pentru angajare și erau intrați legal pe teritoriul României.

Luni, 26 iunie, în jurul orei 23.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 50 m de linia de frontieră, a observat trei persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Câteva ore mai târziu, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere şi control la frontieră, a observat un grup format din șapte persoane, care se deplasau pe jos, la aproximativ 200 m de linia de frontieră spre teritoriul statului vecin.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au declanşat acţiuni specifice, în urma cărora i-au depistat pe cei zece cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă de frontieră. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani și sunt posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei cetățeni din Bangladesh au fost predați la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole