Timiș: Subprefectul liberal Ovidiu Drăgănescu anunță începerea vaccinării la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani

Ovidiu Drăgănescu a declarat că autoritățile sanitare au demarat pregătirile pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, însă după avizarea vaccinurilor.

Acesta spune că vor fi disponibile două variante: Pfizer pentru copiii cu vârste între 5-11 ani și Moderna pentru copii de 6-11 ani.

Ambele seruri sunt în curs de autorizare la nivel european.

“În Timișoara am dori să facem un spațiu de vaccinare la Spitalul Louis Țurcanu, dar și la spitalele din Lugoj, Jimbolia și Sânnicolau Mare. DSP a propus această soluție datorită încrederii părinților și copilașilor. Nu vom rămâne doar cu aceste puncte de vaccinare, este posibil ca acolo unde spitalele nu vor avea circuite separate, deoarece copiii care vină să se vaccineze nu se pot întâlni cu alți copii care vin cu alte patologii, și atunci sunt necesare fluxuri separate, și dacă la spitalele mai mici nu este posibil aceste lucru, atunci vom gândi în centrele actuale de vaccinare să se rezerve o zi din săptămână doar pentru vaccinarea copiilor“, a declarat Ovidiu Drăgănescu.  

Opt focare active de Covid-19 în Timiș

DSP Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului Timiș sunt 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul «Dimitrie Leonida»…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole