Timiș: șoferi drogați cu amfetamină și metamfetamină prinși de polițiști – câțiva erau și băuți

În perioada 15-17 septembrie a.c., polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost legitimate 533 de persoane și au fost verificate peste 291 de vehicule.

Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 09:45, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, au oprit pentru control pe strada Aurel Cosma, din localitatea Moșnița Veche, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 ~

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 23:11, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au oprit pentru control în localitatea Bulgaruș, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 01:26, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, un bărbat în vârstă de 30 de ani ce conducea un autoturism pe strada Paris, din municipiul Timișoara.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a indicat faptul că acesta se afla și sub influența substanțelor psihoactive, respectiv amfetamină și metamfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, precum și conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 04:20, polițiștii municipiului Lugoj, au oprit pentru control, o tânără în vârstă de 22 de ani ce conducea un autoturism pe strada Aleea Țesătorilor, din Lugoj.

În urma testării conducătoarei auto cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că aceasta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv cocaină și metamfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 08:02, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, un tânăr în vârstă de 23 de ani ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Adam, din municipiul Timișoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că aceasta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv canabis, metamfetamină și cocaină.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului o substanță de culoare albă, susceptibilă de a produce efecte psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Bunurile depistate au fost ridicate și sigilate, fiind informat B.C.C.O. Timișoara, în vederea continuării cercetărilor.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 08:14, polițiștii Serviciului Rutier, au oprit pentru control, un tânăr în vârstă de 18 de ani ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Adam, din Timișoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv metamfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 16:50, polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au oprit pentru control, un tânăr în vârstă de 28 de ani ce conducea o motocicletă pe Calea Sever Bocu, din municipiul Timișoara.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală au depistat un bărbat, în vârstă de 52  de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Muntenia, din comuna Ghiroda, județul Timiș.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost introdus în  Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

~

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 23:05, polițiștii municipiului Lugoj, au oprit pentru control pe DN 6, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că numerele de înmatriculare ale autoturismului condus sunt radiate din circulație.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole