Timiș: șase străini din Bangladesh depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat șase cetățeni din Bangladesh care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia. Toți dețineau permise de ședere sau vize de muncă pe teritoriul României.

Duminică, 9 aprilie, la ora 15.20, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat două persoane, la aproximativ 20 m de linia de frontieră, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

În același interval de timp, un alt echipaj tot din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat patru persoane, la marginea localității Teremia Mare, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au declanşat acţiuni specifice, în urma cărora i-au oprit pe cetățenii străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, având permise de ședere pe teritoriul României sau vize de muncă. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole