Timiș: Razii de amploare ale polițiștilor – peste 300 de amenzi pentru viteză, 19 infracțiuni, bețivi și drogați la volan

În perioada 8-10 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat în județ, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al consumului de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive.

Polițiștii au controlat 1.382 de autovehicule și au legitimat 1.400 de persoane, în urma verificărilor efectuate fiind aplicate 601 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Dintre acestea, 309 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 115 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 71 de permise de conducere.

Totodată, au fost constatate 19 infracțiuni la regimul rutier, respectiv:

– 2 pentru “punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”;

– 4 pentru “conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere”;

– 9 pentru “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”;

– 2 pentru “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”;

– 2 pentru “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Astfel:

În data de 09.04.2022, în jurul orei 23:00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat pe strada Calea Urseni, din localitatea Giroc, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla  sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool purîn aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 10.04.2022, în jurul orei 00:37, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat pe strada Dunărea, din localitatea Ghiroda, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla  sub influența băuturilor alcoolice.  În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool purîn aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 10.04.2022, în jurul orei 00:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe strada Vasile Pârvan din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive, fiind recoltate probe biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În data de 09.04.2022, în jurul orei 22:50, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe strada Antenei, din localitatea Giarmata, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive, fiind recoltate probe biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole