Timiș: polițiștii au intervenit la 304 evenimente, dintre care 270 sesizate prin 112. S-au dat peste 1.300 de amenzi în minivacanța de 1 Decembrie

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ, atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, în Timiș. Aceştia au intervenit la 304  evenimente, dintre care 270 au fost sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă. De asemenea, au fost constatate din oficiu 37 de infracţiuni, dintre care 13 la regimul siguranței rutiere. 

În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 20 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 1.342 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 387.039 de lei, dintre care 208 sunt avertismente. Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți în teren, în urma verificărilor efectuate fiind reținute 65 de permise de conducere dintre care (9 pentru conducerea sub influența alcoolului, 2 pentru conducerea sub influența drogurilor și 8 pentru depășirea limitelor legale de viteză) și retrase 32 de certificate de înmatriculare„, transmite IPJ Timiș.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole