Timiş: Peste 90 de sancţiuni aplicate de poliţişti pentru nepurtarea măştii sanitare de protecţie

Având în vedere noile măsuri impuse, polițiștii timișeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, continuă acțiunile în sistem integrat în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19, cât și pentru respectarea legislației.

Astfel, în perioada 08-09 ianuarie., au fost efectuate mai multe activităţi la care au participat peste 500 de forţe de ordine, fiind verificate 154 de societăți comerciale, precum şi 156 de mijloace de transport persoane, dintre care 62 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

“Facem următoarea precizare privind măsura carantinării instituționalizate: conform prevederilor art.7 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, carantinarea instituționalizată se stabilește de către reprezentanții DSP la recomandarea organelor de control când persoanele carantinate încalcă măsura carantinei pe durata acesteia. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, astfel încât să prevină, pe cât se poate, răspândirea infecției cu virusul Covid-19. Poliţiştii timișeni continuă acţiunile de acest gen, scopul nostru fiind atât prevenirea evenimentelor negative, cât și constientizarea cetățenilor asupra responsabilității fiecăruia de a asigura siguranța celor apropiați“, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole