Timiș: opt cetățeni din Nepal prinși în timp ce încercau să treacă ilegal granița cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat miercuri o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 19.30, au fost reținute, la aproximativ 700 m de frontiera cu Serbia, trei cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. La scurt timp, în apropierea locului depistării, pe comunicația DN59B, între Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un taxi, condus de un cetățean român. Acesta a confirmat faptul că a transportat cele trei persoane din Timișoara până în Foeni, în urma unei comenzi.

Extinzând cercetările, au mai fost depistate, pe aceeași comunicație dintre Foeni și Iohanisfeld, două autoturisme care circulau în regim de ride sharing, conduse de cetățeni români, care transportau în total cinci cetățeni străini.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şoferii autoturismelor la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii și cei trei depistași pe jos sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Foto: Arhivă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole