Timiș: o pistă de biciclete de 65 km va fi construită pe malul stâng al râului Timiș între Albina și frontiera cu Serbia

O nouă pistă de biciclete va fi construită pe digului unui râu din Timiș.

Este vorba despre o construcție finanțată prin PNRR pe digul râului Timiș și care va fi realizată de Administrația Bazinală de Apă Banat.

Instituția este cea care, în parteneriat cu CJ Timiș, a construit pista de biciclete dintre Sânmihaiu Român și frontiera cu Serbia.

Am depus proiectul pentru construirea unui traseu cicloturistic pe digul de apărare a râului Timiș, pe care ABABanat îl administrează. Este vizat tronsonul Albina-frontieră Serbia, malul stâng al râului Timiș. Proiectul a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe componenta 11-Turism și cultură. Pista va avea 65 km, va fi construită pe coronamentul digului de apărare, în construcția pistei vor fi folosite soluții verzi, calea de rulare va fi realizată din agregate, asfaltul nefiind permis în extravilanul localității. Traseul va trece prin 6 UAT-uri din județul Timiș: Parța, Giera, Ghilad, Ciacova, Pădureni, Sacoșu Turcesc. Pista nu va afecta funcționalitatea digului, fiind posibil accesul pe dig în caz de intervenție la inundații sau pentru întreținerea digului. Prin acest proiect, încurajăm ecoturismul, prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ“, arată ABA Banat, într-un comuniat de presă.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole