Timiș: investiție de 21 de milioane de lei, fonduri europene, într-o stațiune balneară – un parc celebru va fi reabilitat pentru turiști

Un proiect de peste 21 de milioane de lei, realizat prin Regio-POR 2014-2021 va contribui la dezvoltarea infrastructurii din stațiunea Buziaș, din județul Timiș.

Celebrul parc din stațiunea balneară va fi amenajat, astfel încât să fie o gazdă primitoare pentru turiști, dar și pentru localnici.

Proiectul are mai multe componente și prevede: lucrări la infrastructura rutieră pe o lungime de aproape 4 kilometri; 2,2 km de piste de biciclete; instalații de iluminat public în incinta parcului, pe o lungime de aproape 10 km liniari; trotuare și alei pe o lungime totală de peste 11 km;  trasee turistice/ tematice, locuri de recreere şi popas amenajate, puncte ( foisoare) de observare/filmare/ fotografiere – 715 metri pătrați, Peste 218.000 metri pătrați de zonă verde va fi amenajată numai în parc. În plus, alți aproape 50.000 de metri pătrați de zonă verde vor fi amenajați în afara acestuia. În acest moment, proiectul este în plin proces de implementare. Au fost realizate lucrări la realizare rețeaua de apă și la cea de canalizare. Sunt desfășurate lucrări la rețeaua de iluminat. De asemenea, sunt în desfășurare lucrările la trotuare, borduri, infrastructură și suprastructură, iar în faza finală sunt lucrările de canalizare pluvială“, arată ADR Vest, instituția finanțatoare.

Peste 21 milioane de lei – bani europeni, sunt investiți în proiectul care are ca termen de finalizare vara anului viitor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole