Timiș: elevii claselor a VII-a și a VIII-a, la simularea județeană a Evaluării Naționale

La începutul acestei săptămâni, elevii claselor a VII-a și a VIII-a din județul Timiș au trecut prin trecut printr-un test. Luni și marți a avut loc simularea județeană a Evaluării Naționale.

În cele 132 de unități de învățământ care au optat pentru organizarea acestui exercițiu sunt înmatriculați 5.264 elevi în clasa a VII-a, respectiv 5.189 elevi în clasa a VIII-a.

Astfel, luni, 13 mai, la proba scrisă la limba și literatura română, au fost prezenți 4784 elevi din clasa a VII-a, respectiv 4805 elevi din clasa a VIII-a. Au absentat 480 de elevi de clasa a VII-a și 354 de elevi de clasa a VIII-a.

Marți, 14 mai, s-a desfășurat proba scrisă la matematică. Au participat 4412 elevi din clasa a VII-a, respectiv, 4458 elevi, din clasa a VIII-a. Au absentat 467 de elevi de clasa a VII-a și 382 de elevi de clasa a VIII-a.

Rezultatele finale vor fi comunicate Inspectoratului Școlar Județean Timiș la data de 24 mai, pentru elevii claselor a VIII-a, și 3 iunie, pentru elevii claselor a VII-a.

Având în vedere că, din perspectiva admiterii la liceu, evaluarea are și rolul de a clasifica elevii în funcție de performanțele școlare, admiterea fiind un concurs, I.Ș.J. Timiș își propune să realizeze un instrument util elevilor, părinților și cadrelor didactice. În acest sens, se va realiza un tablou al rezultatelor elevilor timișeni participanți la această simulare. Documentul va fi publicat pe site-ul I.Ș.J. Timiș, iar doritorii vor putea cunoaște locul ocupat în acest clasament județean, utilizând codul ce a fost transmis fiecărui elev participant, de către unitatea de învățământ„, a transmis ISJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole