Timiș: doi nepalezi prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Nepal, cu documente temporare pentru solicitanții de azil, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Luni, la ora 13.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la aproximativ 300m de frontiera cu Serbia, doi cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.

Persoanele în cauză, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, cu vârste de 33, respectiv 37 de ani, intrați legal pe teritoriul României, având documente temporare pentru solicitanţii de azil. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole