Dumbrăvița intră în carantină de noapte în weekend. Primarul Horia Bugarin: Sunt profund indignat de această decizie nedreaptă

Dumbrăvița intră în carantină de noapte în weekend, ca urmare a creșterii ratei de infectare care a ajuns la 4.50!

Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a actualizat restricțiile și Dumbrăvița intra în scenariul care prevede, în week-end, 𝗰carantină de noapte orele orele 20,00 și 5,00, iar vineri, sâmbătă și duminică, închiderea magazinelor la ora 18,00.

Revine și obligativitatea completării declarației pentru a ieși noaptea din case.

Primarul comunei Horia Bugarin spune că este indignat de această decizie nedreaptă

“Sunt profund indignat de noile restricții ce urmează să fie instituite în localitatea noastră. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Dumbrăvița să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Este nedrept ca localitatea cu cel mai mare procent de locuitori vaccinați să ajungă în acest val 4 al pandemiei între primele carantinate, strict pe niște cifre raportate, fără o analiză mai detaliată a situației. Este nedrept ca analiza ratei de infectare să nu țină cont și de situația vaccinărilor, de numărul de cazuri grave. Este nedrept ca restricțiile să fie aplicate unitar, încât să nu încurajeze vaccinarea“, a precizat Horia Bugarin.

Dumbrăvița a fost un model

“Pot spune liniștit că Dumbrăvița a fost un model. Am înființat primul centru de vaccinare din țară de la nivel rural și care încă este activ. Avem în continurare cel mai mare procent de locuitori vaccinați din țară. Toate evenimentele cultural-artistice de peste vară au fost organizate cu respectarea la literă a legii: spații delimitate, dezinfectanți, purtarea măștii în aer liber, verificarea dovezii vaccinării sau a testării. Se continuă cu un model care favorizează județele și localitățile unde nu se testează, iar cele corecte au din nou de suferit. S-a greșit atunci când s-au decis măsuri de relaxare care nu țin cont de situația vaccinării. Este nevoie de o analiză și o decizie la nivel înalt astfel încât vaccinarea să fie stimulată prin restricțiile aplicate, iar persoanele responsabile să nu mai aibă iar de suferit“, completează primarul din Dumbrăvița.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole