Timiș: circa 700 de incendii de vegetație au avut loc de la începutul anului – costul între 2 și 3 milioane de euro

Numărul mare de incendii de vegetație înregistrate anul acesta în Timiș a intrat în atenția Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

De la începutul anului au avut loc aproape 700 de incendii de vegetație care au costat între două și trei milioane de euro, spune un oficial al Prefecturii Timiș.

“În cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș s-a discutat despre numărul foarte mare de incendii de vegetație de anul acesta. Până în 15 august au fost înregistrate: 677 de incendii de acest gen, mult peste suma totală de 605 din anul 2021. Costul pe care îl plătim la fiecare intervenție și cifra este în jur de 1500 €/oră la fiecare misiune de stingere. Calculați costurile de până acum înmulțind cu o medie de 2 ore, deși unele incendii cum a fost cel de la Săcălaz-Beregsăul Mare, care s-a propagat pe 150 ha, au durat mult mai mult. Între 2 și 3 milioane de € cheltuiți de stat, doar în Timiș, fără să fi fost nevoie; dacă unele persoane erau mai atente sau altele își stăpâneau pornirile piromane. Poliția a întocmit dosare penale, ISU a dat amenzi între 1000-2500 lei și a fost anunțată APIA Timiș pentru a reduce subvenția la suprafețele a căror culturi au fost mistuite de flăcări“, a declarat un oficial al Prefecturii Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole