Timiş: circa 300 de persoane au trecut graniţa către Serbia pe bicicletă – frontiera este deschisă un weekend pe lună

Aproape 300 de persoane au trecut graniţa în Serbia, la sfârşitul săptămânii, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, construită de-a lungul canalului Bega între Timişoara şi Zrenjanin (Serbia), unde a funcţionat un punct de frontieră provizoriu.

InspectoratulTeritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschide un weekend pe lună  granița în perioada martie – octombrie 2023. 

Următoarele weekend-uri în care trecerea în Serbia va fi posibilă pe pista de pe malul canalului Bega sunt:  29-30 aprilie; 27-28 mai; 3-4 iunie; 24-25 iunie; 29-30 iulie; 26-27 august; 23-24 septembrie; 28-29 octombrie, între orele 8 şi 20. 

O pistă de biciclete a fost construită, cu fonduri europene, pe digul râului Bega, aceasta fiind inaugurată în anul 2015 şi tot de atunci este funcţională.

Pista are o lungime totală de 80 de kilometri, din care 37 pe teritoriul României şi 43 de kilometri pe teritoriul Serbiei. Aceasta uneşte Timişoara de oraşul Zrenjanin din Serbia.

Autorităţile intenţionează să construiască un punct de trecere a frontierei permanent între cele două ţări, astfel încât să se poate circula atât pe biciclete, cât şi cu vaporaşele care în prezent fac curse de agrement şi de transport în comun pe Bega, pe teritoriul Timişoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole