Timiș: bicicliștii ar putea să nu mai treacă în Serbia pe pista amenajată pe malul Begăi – Consiliul Județean nu știe dacă Poliția de Frontieră va mai deschide temporar punctul de trecere a frontierei

Bicicliștii ar putea să nu mai tranziteze și anul viitor frontiera româno – sârbă, pedalând pe pista amenajată pe malul Begăi.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș, instituție ce administrează traseul, anunță că au fost făcute demersuri ca punctul temporar de trecere a frontierei să fie deschis mai des decât în 2023, însă nu au un răspuns din partea Poliției de Frontieră.

Am profitat de Capitala Europeană a Culturii și am găsit mai multă îngăduință la Poliția de Frontieră. Sper că vor fi la fel de deschiși și să reușim să mobilizăm personal și să ținem deschis cât mai mult acest traseu pentru turiști, pentru cei care doresc să treacă în Serbia”, a spus șeful CJ Timiș, Alin Nica, pentru Radio Timișoara.  

În 2023 punctul de frontieră din zona comunei Uivar a fost deschis 10 weekenduri, în perioada martie – octombrie, fiind tranzitat de mii de bicicliști. 

Consiliul Județean Timiș ar fi trebuit să construiască o clădire pentru sediul punctului de trece a frontierei, însă nu se mai știe nimic despre acest proiect.

Se închide traficul pe Bogdăneștilor

Până în septembrie, nu se va mai circula pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit, iar traficul rutier va fi deviat pe străzile Dunărea, Războieni,…

Orașul Buziaș va avea o piață nouă

Potrivit primăriei orașului în câteva zile va avea loc inaugurarea obiectivului. “Este vorba de Piața din Buziaș, o investiție de 2,1 milioane de lei, care va oferi condiții decente pentru…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole