Timiș: acțiune a polițiștilor la trecerile la nivel cu calea ferată – șoferi amendați și permise de conducere reținute

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Timiș au organizat, în perioada 16 – 18 februarie, o acțiune la trecerile la nivel cu calea ferată din județul Timiș pentru prevenirea accidentelor și asigurarea unui climat de siguranță în stația CF din Timișoara.

Polițiștii au legitimat 501 persoane și au verificat peste 400 de autovehicule și au aplicat 244 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.775 de lei.

Dintre acestea, 182 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor rutiere și 46 au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 16 amenzi pentru fumatul în locuri interzise, pătrunderea pe peroanele stațiilor fără legitimații de călătorie sau fără bilete de peron.

Au fost efectuate 47 de testari cu aparatul etilotest, iar la trecerea la nivel cu calea ferată din Urseni a fost depistat un bărbat care se afla la volanul unui autovehicul sub influența alcoolui.

În urma testării cu aparatul din dotare, a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

De asemenea, au fost reținute șase permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare.

Majoritatea sancțiunilor la regimul rutier au fost aplicate pentru neoprirea la trecerile la nivel cu cale ferată, lipsa documentelor și expirarea inspecției tehnice auto. Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să sporească atenția la trecerile al nivel cu calea ferată, să fie vigilenți și să respecte indicatoarele rutiere pentru prevenirea accidentelor„, a transmis IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole