Timiș: a fost stabilit constructorul noului spital de 150 de milioane de euro de la Lugoj – constructul de execuție ar putea fi semnat la începutul lunii ianuarie

Primarul ales al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, a anunțat că s-a încheiat și evaluarea financiară a celor două oferte depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru construirea Noului Spital de la Lugoj.

În cadrul procedurii au fost depuse două oferte, ambele valide din punct de vedere tehnic. Pentru oferta tehnică, ofertanții au obținut punctajul maxim posibil, respectiv 60 de puncte.  Astfel, comisia a procedat la deschiderea ofertelor financiare. În urma evaluării ofertelor financiare, comisia a constatat faptul că doar o ofertă se încadrează în valoarea estimată a contractului (95,99% din valoarea estimată), cea de-a doua ofertă depășind valoarea estimată (114,98% din valoarea estimată), în consecință, aceasta a fost respinsă. Practic, în acest moment a fost stabilit ofertantul câștigător (100 de puncte din 100 posibile), acesta având obligația să depună documentele de calificare prevăzute în DUAE, iar dacă acestea vor fi conforme, contractul va fi semnat la începutul lunii ianuarie.  Facem precizarea că toate etapele de evaluare desfășurate în cadrul acestei proceduri au fost validate de către ANAP“, a delcarat Claudiu Buciu.

Proiectul presupune renovarea integrală a corpului principal al spitalului (C1), construirea Spitalului Nou (cu 256 de paturi) și a unui corp de legătură între C1 și clădirea Spitalului Nou.

Menționăm că această investiție, de peste 150 de milioane de euro – cea mai mare obținută în istoria Municipiului Lugoj – are finanțarea asigurată, contractul de finanțare fiind semnat în luna aprilie a acestui an. În plus, în acest moment, toate cheltuielile angajate de Municipiul Lugoj pentru obținerea acestei finanțări, au fost verificate și rambursate de către Ministerul Sănătății. Astfel, toate studiile întocmite (Studiu de Prefezabilitate, Studiu de Fezabilitate, DTAC, DTAD, Expertizele tehnice, Studiile geotehnice, Studiul NZEB, etc.) s-au dovedit a fi utile și corect întocmite, valabilitatea lor fiind practic recunoscută prin acordarea acestei finanțări. După peste 110 ani, Lugojenii merită un Spital Nou, Lugojul merită o abordare profesionistă în domeniul medical, iar aceste deziderate nu se pot împlini fără condiții de muncă moderne pentru personalul medical, fără condiții de tratament și cazare impecabile pentru pacienți ori fără aparatură de ultimă generație. Vă asigurăm că vom depune toate eforturile necesare pentru ca această investiție să fie dusă la bun sfârșit“, a mai spus primarul ales al Lugojului.

7 focare de Covid-19 active în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 7 focare de Covid-19 active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis și ultimul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole