Timiș: A fost montat primul panou de informare despre Lunca Urbană Bega, posibil destinația turistică a lui 2022

Lunca Urbană Bega, posibil destinația turistică a lui 2022 în județul Timiș, a făcut un pas înainte în interacțiunea cu viitorii turiști. A fost montat primul panou de prezentare în apropierea stației de tratare a nămolului care să vă permită să pătrundeți în lumea misterioasă a Luncii Urbane Bega.

“Panoul este și un aparat de acces în zona studiată, o sculptură funcțională, concepută cu intenția nedisimulată de a crea un instrument vizual integrat în peisaj, și totuși cu un impact puternic asupra celor care îl observă mai atent. În primul rând, forma curbată atrage atenția privitorului că acesta nu este doar un instrument sec de informare, ci o redare exactă a traseului pe care îl urmează Lunca Bega împreună cu râul. Împletitura de răchită pe care se așază placa informativă propriu-zisă constituie elementul de legătură între natură și oraș. De altfel, materialele din care este realizat au fost atent alese, ascunzând fiecare o simbolistică aparte. Stârcul stilizat, cu aripile deschise, reprezintă biodiversitatea locului, cuprinzând sub aripile sale întreaga întindere de apă și vegetație. O pasăre elegantă, mândră, care își revendică locul de drept, amintind vizitatorilor că ele, păsările și animalele, sunt și vor rămâne stăpâne peste întinderea de stuf și ape. Intenția echipei Lunca Urbană Bega este de a monta în viitorul apropiat alte 4 panouri de informare asupra biodiversității Bega, utilizând un limbaj stilistic similar“, informează reprezentanții Lunca Urbană Bega.

Acesta este proiect al Aquademica în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara.

Proiectul „Lunca Urbană Bega” este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timiş.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundatia Comunitara Timisoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole