Timiș: 19 indieni care au trecut ilegal frontiera cu Serbia, sprijiniţi de un cetățean român, depistaţi la Cruceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, mai mulţi cetăţeni din India care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. Şoferul care urma să-i transporte în Timişoara este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

“În data de 16.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 15.00, au observat, pe marginea drumului care face legătura între localitățile Iohanisfeld și Otelec, un autoturism care staţiona şi în care se urcau mai mulţi cetăţeni străini. Lucrătorii noştri s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că era vorba de nouăsprezece persoane, cetăţeni străini, toţi bărbaţi, din care patru persoane se aflau în autoturism în calitate de pasageri și un grup format din alte cincisprezece cetăţeni care staţionau pe marginea drumului şi urmau să se îmbarce în acelaşi mijloc de transport“, se arată într-un comuncat de presă.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în judeţul Caraş-Severin a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei  nouăsprezece să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranţi pentru șoferul autoturismului, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole