Timiș: 17 persoane prinse la pescuit fără permis în zona Deta – peștii capturați erau somn, știucă, plătică, crap și clean

Polițiștii orașului Deta cu cele două secții rurale arondate, au organizat, în perioada 1 – 2 iulie, o acțiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, pe râurile Timiș, Bârzava, Moravița și afluenții acestora, respectiv în zona bălților și lacurilor naturale formate în urma viiturilor.

În urma activităților desfășurate, au fost depistate 25 de persoane care pescuiau cu lansete și undițe, în habitatele piscicole naturale.

Polițiștii au verificat documentele necesare în vederea practicării activității de pescuit recreativ, legalitatea uneltelor de pescuit deținute sau folosite, precum și respectarea dimensiunii minime a exemplarelor de pește capturat.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, 17 dintre persoanele depistate la pescuit au încălcat prevederile OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, sens în care au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru practicarea pescuitului recreativ al speciilor de pești sub dimensiunile minime legale ori pentru practicarea pescuitului fără permis în habitatele piscicole naturale. Printre speciile de pești capturate, ținute în viața în coșurile de pescuit, se numărau exemplare de somn, știucă, plătică, crap și clean, toți peștii fiind eliberați în mediul acvatic natural„, transmite IPJ Timiș.

Verificările vor continua și în perioada următoare pentru contracararea activităților ilegale din domeniul pescuitului, apărării patrimoniului piscicol și păstrării integrității acestuia.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole